Investera i ett nytt kassasystem

Äger du en restaurang? I så fall är du också medveten om att den service du erbjuder – givetvis i kombination med den mat du serverar – är avgörande i frågan om dina kunder återkommer. Du är också medveten om att vissa dagar är sämre än andra och att det kan komma lägen då ingenting fungerar. Ordrar försvinner, mat glöms bort, det strular i samband med både beställning och betalning och din personal håller på att duka under av trycket. Den mänskliga faktorn? I många fall kan problematiken snarare ligga i den infrastruktur och det flöde du erbjuder.

Med ett modernt kassasystem kan du komma undan allt detta och minimera de struliga dagarna till förmån för dagar utan några som helst problem – och där både du, din personal och dina kunder är mer än nöjda. Nya kassasystem innebär att kunden ges en del av ansvaret för både beställningen och betalningen. Det innebär att hen använder sin mobiltelefon och via webbläsaren gör sin beställning, sin betalning och sköter lejonparten av kommunikation via telefonen.

Fördelarna med detta är många. Primärt handlar det om att du kan erbjuda en smidigare arbetsgång för din personal – och samtidigt också ge dina kunder en upplevelse utan en massa krångel. Betalar man dyra pengar för ett restaurangbesök så vill man också ha det lilla extra, och det har man också en skyldighet att erbjuda.

Nytt kassasystem ger smidigare hantering

Det fina med ett modernt kassasystem är att du dessutom kan anpassa exempelvis menyerna utifrån datum och tidpunkter. Kunden kommer in och ser att vad som serveras – dagens lunch – vid ett visst klockslag och ges därigenom också en enkel guidning fram till det du erbjuder.

Utöver detta kan du även skapa små aptitretare som ökar din försäljning. En kund beställer en öl och du kan då – fortfarande via ditt kassasystem och via mobilen – hinta om vad som skulle vara gott till denna. Kanske lite chilinötter eller kycklingvingar? Detta sker diskret och smakfullt – det handlar inte om kunden känner sig pressad och stressad.

De moderna kassasystem som numera börjar integreras i olika svenska restauranger bygger på att det ska vara smidigt för alla parter – det handlar inte om de automater som exempelvis finns på hamburgerkedjor där man tvingas stå i evigheter innan en order är färdiglagd, och sedan vänta lika länge innan den serveras.